TRANSFORMATIE VASTGOED

Inleiding

Transformatie vastgoed is meer dan een interessante investering. Mooie, markante gebouwen bewaren door vastgoed transformatie. Een meer dan interessante strategie. Want door de inzet op transformatie vastgoed snijdt het mes aan twee kanten. Projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers dragen zo hun steentje bij aan een duurzame en toekomstgerichte oplossing voor een grote maatschappelijke uitdaging. Namelijk de toenemende tekorten op de woningmarkt en in de zorg. En dit terwijl ze meer dan interessante resultaten boeken op de investering. Al met al een strategie die naadloos aansluit op de kernwaarden en doelstellingen van bouwbedrijf ADSR.

Transformatie-vastgoedlandgoed klokkenberg breda

Transformatie vastgoed een speerpunt voor de toekomst?

Daarom richten wij ons steeds vaker op transformatie projecten van bestaand vastgoed. Voorbeelden van zulke projecten zijn leegstaande kantoren, scholen en zelfs kerkgebouwen. Samen met projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, woningcorporaties en/of zorginstellingen transformeren we vastgoed tot woningen of zorgwoningen. In nauwe samenwerking met de eigenaren, overheden en andere stakeholders, krijgt vastgoed zo meer waarde en verbetert tegelijkertijd de leefomgeving. Voor ons als ontwikkelende bouwer zijn dit uitdagende projecten die perfect aansluiten bij onze unieke werkwijze. Een vastgoedtransformatie heeft namelijk alles in zich. Het is een combinatie van inleven, samenwerken, afspraken nakomen, resultaat boeken en daar plezier aan beleven. En laat dat nou precies de kernwaarden zijn van ADSR.

Transformatie van gebouwen en de maatschappelijke meerwaarde

Transformatie van gebouwen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Leegstaande gebouwen hebben een negatieve invloed op de leefbaarheid. Ook is er nog steeds veel behoefte aan woonruimte. Vastgoedtransformatie kan een oplossing bieden voor een grote maatschappelijke uitdaging. De overheid bevordert dit soort transformatieprojecten, door onder andere subsidieregelingen te bieden. Kortom, de transformatie van gebouwen beschikt over verscheidene voordelen:

 • verbeteren van leefbaarheid

 • aanpakken van woonruimtebehoefte

 • Transformatie met behulp van overheidssteun

 • bijdragen leveren aan maatschappelijke uitdagingen

Transformatie vastgoed fiscaal aftrekbaar

Een markant gebouw, waar mensen een emotionele band mee hebben, blijft behouden. Samen met de opdrachtgever leveren we als ontwikkelende bouwer zo een duurzame bijdrage aan het oplossen van lokale en regionale problemen op de woningmarkt. Transformatie van vastgoed kan zelfs sneller zijn dan nieuwbouw en kan ook goedkoper zijn bij gebouwen waarbij veel elementen hergebruikt worden. Bovendien gaat een nieuwe invulling verpaupering tegen. Dit is exact de reden dat de overheid investeren in de transformatie van vastgoed fiscaal aantrekkelijk maken.

klokkenberg-breda-adsr

Bestaande gebouwen nieuw leven inblazen?

Neem contact met ons op. Wij informeren u graag. Leest u liever nog even verder, dan kan dat natuurlijk ook.

Vastgoedtransformatie vereist maatwerk en expertise

De grootste uitdaging bij vastgoedtransformatie is dat de bouw zich binnen de contouren van een bestaand gebouw afspeelt. Dit vereist maatwerk, nauw overleg en bouwkundige expertise. Vanuit onze ervaring met transformatie projecten adviseren wij onze partners en opdrachtgevers over de haalbaarheid, geven bouwadvies en dragen we zorg voor de realisatie. Dit alles uiteraard volgende bouwkundige wet- en regelgeving, bestemmingsplan, kostenmanagement en risicomanagement. ADSR begeleidt het project van begin tot eind. Gedurende de loop van het project beoordelen we of de budgetten en opbrengsten nog aansluiten bij de exploitatie en overige doelstellingen.

transformatie woningen transitie

Transformatie gebouw Landgoed Klokkenberg

Een indrukwekkend voorbeeld van een vastgoedtransformatie waarbij ADSR als bouwer betrokken was, is de transformatie van het 43 hecta grote Landgoed De Klokkenberg aan de Galderseweg in Breda. Het indrukwekkende landgoed met het voormalige sanatorium en hartkliniek De Klokkenberg is getransformeerd tot een wooncomplex in een parklandschap met uitzicht op het Markdal. ADSR was hierbij in opdracht van ontwikkelaar Landgoed De Klokkenberg Exploitatie BV, voortgekomen uit Schonck, Schul & Compagnie, betrokken als bouwer in bouwteamverband.

“We vinden het een uitdaging om deze bijzondere gebouwen te transformeren naar woningen en een nieuwe woonomgeving. Wij zijn er dan ook heel trots op, om deel uit te mogen maken van dit bijzondere en grote project op een unieke locatie.”

Bas Moens

Directeur ADSR

Rendement maximaliseren en waarde toevoegen aan de gemeenschap?

Neem contact met ons op. Wij informeren u graag. Leest u liever nog even verder, dan kan dat natuurlijk ook.

Vastgoedtransformatie vereist maatwerk en expertise

 • 15 herenhuizen in de Vrouwenvleugel,

 • 14 eengezinswoningen in het Zusterhuis

Achtereenvolgens zijn de volgende fasen uitgevoerd:

 • 15 herenhuizen in de Vrouwenvleugel,

 • 14 eengezinswoningen in het Zusterhuis

 • In het Economiegebouw 16 meer dan ruime eengezinswoningen

 • in de Mannenvleugel 15 herenhuizen

 • in het Hoofdgebouw, 16 appartementen en 3 penthouses.

“Deze vastgoed transformatie is voor ons een echte eyecatcher, maar het was ook zeker een hele mooie maar lastige uitdaging. We hebben veel tijd gestoken in het intensief overleggen met de opdrachtgever en onze vaste partners om het budget te bewaken en zo te komen tot een haalbaar, kwalitatief hoogstaande project, waar iedereen uiteindelijk de vruchten van plukt. Het is een echt mensenwerk geworden waar wij onze expertise als bouwer goed hebben kunnen inbrengen.”

Dennis Cobelens

Commercieel manager ADSR

Transformatie gebouw Hoeve Schoondonck

Daarnaast heeft  ADSR op het Landgoed, Hoeve Schoondonck gerealiseerd. Een kleine woongemeenschap met de opzet en uitstraling van een Gallisch boerendorpje, omgeven door groen. Er is zelfs een gezamenlijke moestuin. Hoeve Schoondonck omvat 20 eengezinswoningen. Om de woningen een natuurlijke uitstraling te geven is er gebruik gemaakt van keramische gevelbekleding met een houten uitstraling, dat bovendien is geproduceerd met een bijzonder innovatief en milieuvriendelijk proces. Uiteindelijk telt het Landgoed De Klokkenberg zo’n 250 woningen en wordt het een eigen dorpje in het beschermde Markdal, aan de flank van het Mastbos.

schoondonksedreef breda luchtfoto

Ook meer waarde genereren met vastgoed-transformatie?

Neem contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

de klokkenberg breda
vastgoed transformatie klokkenberg breda resultaat
vastgoeddtransformatie klokkenberg breda
transformatievastgoed klokkenberg breda

MEER INFORMATIE OVER VASTGOEDTRANSFORMATIE?

Bent u als projectontwikkelaar, vastgoedbelegger of vanuit een andere rol geïnteresseerd in dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.