HOF VAN AUGUSTA BERGEN OP ZOOM

Hof van Augusta

Bergen op Zoom

Oplevering 2022 Q2

58 eenheden bestaande uit 26 appartementen en 18 koopwoningen en 14 huurwoningen

Aanleiding

Bijzonder project met huur- en koopwoningen en appartementen

Hof van Augusta is een bijzonder project met huur- en koopwoningen en appartementen in de wijk Markiezaten in Bergen op Zoom. Bijzonder omdat sociale en maatschappelijke aspecten een grote rol speelden bij de ontwikkeling en toekomstige bewoners hier van het begin af aan nauw bij werden betrokken. Eduard Sars, projectmanager bij Hof van Augusta BV vertelt waarom is gekozen voor samenwerking met ADSR.

“Wij vonden het belangrijk dat toekomstige bewoners invloed konden uitoefenen op hun nieuwe woonomgeving en dat zij hun wensen en behoefte kenbaar konden maken. Dit hebben we in kaart gebracht door middel van enquêtes en gesprekken. Uiteindelijk hebben we ADSR benaderd om dit bijzondere project met ons te gaan realiseren. Wij hebben in het verleden al vaker samengewerkt en dat is ons goed bevallen.”

Eduard Sars

Projectmanager, Hof van Augusta

hof van augusta gehele gebouw in zicht

Ontwikkelfase

Appartementengebouw met algemene ontmoetingsruimte voor ouderen

Planontwikkelaar Inge Peeters-d’Hondt was tijdens de ontwikkelfase nauw betrokken bij het project Hof van Augusta.  

“Er is voor de bouwvorm Bouwteam gekozen, waarbij de stukken die wij ontvingen al redelijk ver waren uitgewerkt door de opdrachtgever. Iets bijzonders in het Programma van Eisen was dat we in het appartementengebouw, bedoeld voor de doelgroep ouderen, ook een algemene ontmoetingsruimte moesten realiseren.” 

Inge Peeters-d’Hondt

Planontwikkelaar, ADSR

Realisatie

Uniek gebouw met ronde vormen

Hoewel het project een combinatie van huur- en koopwoningen en appartementen betreft, is er geen verschil gemaakt in de afwerking. Ook de huurwoningen zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Projectleider Erik Maliepaard blikt tevreden terug op de realisatie van Hof van Augusta.

nieuwbouw hof van augusta bungalow met daarnaast woningen met 2 verdiepingen

“Het is een uniek gebouw met veel ronde vormen. Dat is niet iets waar we dagelijks aan werken. Ik ben er trots op dat de uitstraling van het gebouw echt met de tekening overeenkomt. Hof van Augusta is in coronatijd gebouwd, wat standaarduitdagingen op het gebied van personeel en leveringsproblemen met zich meebracht. De planning was hierdoor ook best een uitdaging. Vanwege de goede communicatie met de klant, onderaannemers en leveranciers is het ons gelukt het gebouw te realiseren zoals het bedoeld is.”

Erik Maliepaard

Projectleider, ADSR

Resultaat

Doelstelling behaald: alle woningen bewoond door overwegend ouderen/senioren

De architectuur in de omgeving is overwegend jaren ’30, een herkenbare bouwstijl. Voor Hof van Augusta is echter bewust gekozen voor een moderne stijl met ronde vormen en grote terrassen op de koppen van het gebouw. Het gebouw is daardoor een echte blikvanger in de omgeving. De ontmoetingsruimte voor ouderen/senioren maakt Hof van Augusta bovendien extra bijzonder. Bewoners van de appartementen én eengezinswoningen kunnen gebruikmaken van de ruimte. Er is door de bewoners inmiddels een commissie opgericht die activiteiten in de ruimte organiseert, maar men kan er bijvoorbeeld ook verjaardagen vieren. Opdrachtgever Hans de Wilde, directeur van D.W. Investments, was geen onbekende voor ADSR. Na een eerdere fijne samenwerking in Oosterhout had Hans alle vertrouwen in het project. Hof van Augusta is vrijwel conform planning opgeleverd. Er waren een aantal kleine zaken die later gemonteerd moesten worden, maar dat is netjes opgelost.

“Al met al is de communicatie met ADSR heel prettig verlopen. Mijn projectleider heeft tijdens de bouw de projectleider en uitvoerders gesproken. Door de openheid over begrotingen zijn we tot een prijsovereenstemming gekomen. Wat uniek is aan Hof van Augusta is dat alle woningen geschikt zijn voor ouderen/ senioren, zowel de appartementen als eengezinswoningen. Het is het enige project in Bergen op Zoom wat dat heeft. De doelgroep waar de woningen voor bedoeld zijn, hebben we 100% behaald. Alle woningen worden bewoond door ouderen/senioren. Daar doe je het voor.”

Hans de Wilde

Directeur, D.W. Investments

ALLE SPECIFICATIES VAN HOF VAN AUGUSTA BERGEN OP ZOOM OP EEN RIJ

Projectnaam:Hof van Augusta
Locatie:Bergen op Zoom
Omvang:58 eenheden bestaande uit 26 appartementen, 18 koopwoningen en 14 huurwoningen
Opdrachtgever:Hof van Augusta BV (D.W. Investments en Collectief Wonen)
Architect:DAT Architecten b.v.
Oplevering:Mei 2022
ligging hof van augusta bergen op zoom zijaanzicht
hof van augusta huur zijaanzicht
zijaanzichgt van hof van augusta prijzen
funda hof van augusta balkonnen
project hof van augusta bovenaanzicht

AAN HET WOORD

“De ervaring leert dat hoe eerder u ons betrekt bij uw vastgoedproject, hoe efficiënter wij het voor u kunnen realiseren.”

Bas Moens
Directeur, ADSR