Scala
Bergen op Zoom

Scala

Bergen op Zoom

n.t.b

53 appartementen en 1x health en sportcentrum

Aanleiding

Samenwerken voor een unieke nieuwbouw in Bergen op Zoom

ADAM Vastgoed en ADSR zijn geen onbekende voor elkaar. ADAM Vastgoed heeft al geruime tijd de Louis Pourquinlaan Bergen op Zoom in eigendom en heeft hier een succesvolle exploitatie van een medisch centrum gerealiseerd. Echter het pand is gedateerd en met een verplichte verduurzaming in het verschiet is ADAM Vastgoed een herontwikkeling gaan overwegen. Deze uitdaging heeft Jaap Adam van ADAM Vastgoed gedeeld met ADSR. Het resultaat: een nieuw en uniek gebouw voor Bergen op Zoom.

Louis Pourquinlaan Bergen op Zoom

Ontwikkelfase

Medisch centrum maakt deels plaats voor woningen

Op de locatie ligt een bestemming met een zogenaamde binnenplanse wijzigingsbevoegdheid. Dit betekent dat binnen bepaalde kaders de bestemming mag worden gewijzigd in woningbouw. Gezamenlijke telmodellen en schetsmatige massastudies hebben geleid tot de plannen voor een nieuw en werkelijk uniek alzijdig gebouw voor Bergen op Zoom.

Binnenplanse wijzigingsbevoegdheid creatief benut

Samen met ADAM vastgoed en Klunder Architecten heeft ADSR een mooi en alzijdig gebouw ontwikkeld. Het plan is om het bestaande medisch centrum te slopen, er 53 appartementen en een nieuw medisch centrum in de plint te herontwikkelen. Het gebouw wordt een alzijdig gebouw. Dit betekent dat het geen duidelijke voor- en achterkant heeft en rondom voorzien is van ruime balkons. Ook krijgt het gebouw een trapvormig uiterlijk met dakterrassen en groene daken.

Actuele status: Definitief Ontwerp

Het plan bevindt zich in de fase van definitief ontwerp. Prognose is om Q3/Q4 2023 te starten met de bouw.

MEER INFORMATIE OVER PROJECT SCALA BERGEN OP ZOOM?

Bent u als project ontwikkelaar, vastgoedbelegger of vanuit een andere rol geïnteresseerd in het verloop of het resultaat van dit project? Neem dan contact met ons op.

ALLE SPECIFICATIES VAN SCALA BERGEN OP ZOOM OP EEN RIJ

Projectnaam:Scala
Locatie:Bergen op Zoom
Omvang:53 appartementen en 1x health en sportcentrum
Opdrachtgever:Adam Vastgoed
Architect:Klunder Architecten
Projectvorm:Bouwteam
Oplevering:In ontwikkeling
Scala bergen op zoom
Louis Pourquinlaan Bergen op Zoom bouwproject van ADSR
Louis Pourquinlaan Bergen op Zoom
Scala bergen op zoom bouwproject
Louis Pourquinlaan Bergen op Zoom bouwproject van ADSR

AAN HET WOORD

“De ervaring leert dat hoe eerder u ons betrekt bij uw vastgoedproject, hoe efficiënter wij het voor u kunnen realiseren.”

Bas Moens
Directeur, ADSR