DE CONTREIE OOSTERHOUT

De Contreie

Oosterhout

Oplevering 2018

Nieuwbouw appartementen & woningen

AANLEIDING

Om meer te weten te komen over het project De Contreie te Oosterhout wat in 2018 is opgeleverd hebben we Directeur Bas Moens gevraagd naar de opdrachtgever en de relatie met ADSR. Ook wilden we meer over de initiële plannen van de opdrachtgever weten.

“De Wilde Investments was al een bekende van ons, eerder hebben we een aantal verbouw trajecten en een aantal onderhoud klussen gedaan. Vanuit dat contact is De Wilde Investments weer bij ADSR terechtgekomen. De initiële plannen voor dit project zijn ontstaan vanuit een prijsvraag van de gemeente Oosterhout. De Wilde Investments had die prijsvraag gewonnen. Zelf hadden ze al een ontwerp laten maken en was het aan ons om zaken verder op te pakken zoals verkoopbrochures en de werk- documenten/tekeningen te maken.”

Bas Moens

Directeur, ADSR

ONTWIKKELFASE

Wij waren erg benieuwd naar de uitdagingen tijdens dit project en wanneer de bouw uiteindelijk van start is gegaan. Ook hier kwamen we bij Algemeen Directeur Bas Moens terecht die ook betrokken is geweest bij de ontwikkeling.

“De specifieke uitdaging bij dit project was het feit dat we langs een kanaal gingen bouwen in een dijklichaam. Dit stuk wordt beschermd en je mag hier niet zomaar bouwen, hiervoor zijn we in gesprek geweest met Rijkswaterstaat. De voorwaarde was dat we tussen april en oktober mochten graven maar tussen oktober en april niet. Dit gaf de kans dat we de dijk zouden beschadigen en deze het zou begeven bij stormachtig weer. In januari 2017 hebben we de eerste tekeningen binnen gekregen en in de zomer van 2017 zijn we de fundering al gaan realiseren, zodat dit voor oktober gereed was. Daarna is het werk even stilgelegd totdat alles was uitgewerkt. Hierna zijn we voortvarend verdergegaan.” 

Bas Moens

Directeur, ADSR

REALISATIE

Door de bijzondere uitdaging van dit project waren we benieuwd hoe we op dag één het project zijn gestart en of alles wel volgens de planning is verlopen. Hiervoor hebben we projectleider Erik Maliepaard benaderd.

“Het was een ander project dan anders. Doordat we in een dijklichaam bouwden moesten we de boorwerkzaamheden sneller en anders uitvoeren dan normaal. Dit maakte dat de eerste bouw dag anders dan anders verliep, tijdens de start moesten we een klein beetje afwijken van de planning. Daarna is eigenlijk alles volgens de planning verlopen.”

Erik Maliepaard

Projectleider, ADSR

RESULTAAT

Omdat projectleider Erik Maliepaard tijdens de realisatie zo nauw betrokken is geweest, hebben wij hem ook gelijk gevraagd naar het resultaat. Hoe is het project verlopen en waar ben je heel trots op?

“Het project is goed verlopen. We hebben alles volgens de begroting opgeleverd. Het meest trots ben ik op de vorm van het gebouw met veel details en Braziliaans metselwerk. Dit maakt het gebouw net even anders dan andere.”

Erik Maliepaard

Projectleider, ADSR

ALLE SPECIFICATIES VAN DE CONTREIE OOSTERHOUT OP EEN RIJ

Projectnaam:De Contreie
Locatie:Oosterhout
Omvang:15 woningen & 22 appartementen
Opdrachtgever:De Wilde Investments
Kenmerken:Ontwikkelaar
Oplevering:2018
Architect:DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg)

AAN HET WOORD

“De ervaring leert dat hoe eerder u ons betrekt bij uw vastgoedproject, hoe efficiënter wij het voor u kunnen realiseren.”

Bas Moens
Directeur, ADSR