Vreedonk Dordrecht

Vreedonk
Dordrecht

Dordrecht

Oplevering 2023 Q3

Nieuwbouw, Hospice & renovatie / uitbreiding WoZoCo Vreedonk

Aanleiding

Betrokkenheid zorgt voor behoud hospice Dordrecht

Medio 2019 hoorden we dat Hospice “De Patio” aan de Markettenweg in Dordrecht op de betreffende locatie haar deuren zou sluiten. Onze Dordtse collega; Gaston van Aken voelde direct zijn maatschappelijke plicht. In de periode die volgt heeft hij zich ingespannen om dé perfecte nieuwbouwlocatie te vinden voor het Spectrum. Diverse voorstellen zijn de revue gepasseerd. Alleen helaas zonder resultaat.

Opdrachtgever komt met verrassende bouwlocatie

Gelukkig kwam Het Spectrum zelf met een verrassende en creatieve oplossing: De huisvesting van de Hospice op locatie Vreedonk te realiseren. De geboden oplossing – uitbreiden op eigen terrein – resulteerde in een integraal plan met, naast de nieuwbouw van de hospice, een optopping van appartementen op het reeds bestaande gebouw en renovatie / upgrading / transformatie van het bestaande woon-zorg complex.

Ontwikkelfase

Uitnodiging bouwteamselectie Veerdonk Dordrecht

Mede door onze betrokkenheid in het actief meezoeken naar die ene ideale nieuwbouwlocatie is ADSR uitgenodigd om deel te nemen aan de bouwteamselectie. Hier hebben we besloten ons te presenteren als team, nl: Planontwikkeling, projectvoorbereiding en uitvoering en daarmee sloegen we de spijker op z’n kop.

Plan toont dat ASDR opdrachtgever, personeel en cliënten écht begrijpt

Het Programma van Eisen is vertaald naar een praktisch, werkbaar en haalbaar plan. De eerste uitdaging was de start van de nieuwbouw. Hiervoor stond namelijk al een harde deadline gepland. Met wat extra creativiteit, de inzet van onze vaste partners en de nodige flexibiliteit hebben we de opdrachtgever de garantie afgegeven deze deadline te halen.

Kracht van visualisatie

Daarnaast hadden we een onderbouwd plan voor zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Dit hebben we ondersteunt met een verfrissende visualisatie aangaande de fasering van de verbouwactiviteiten in het woonzorgcomplex. Vooral het bouwen terwijl personeel en cliënten de locatie blijven gebruiken heeft hierbij de doorslag gegeven.

Realisatie

Eerste paal februari 2022

Een korte periode van contractvorming en voorbereiding volgde waarna we in februari 2022 de eerste paal hebben geslagen. Momenteel is het werk in uitvoering en verloopt het project naar tevredenheid van opdrachtgever en alle projectpartners.

MEER INFORMATIE OVER PROJECT VREEDONK DORDRECHT?

Bent u als project ontwikkelaar, vastgoedbelegger of vanuit een andere rol geïnteresseerd in het verloop of het resultaat van dit project? Neem dan contact met ons op.

ALLE SPECIFICATIES VAN VREEDONK DORDRECHT OP EEN RIJ

Projectnaam:Nieuwbouw, Hospice & renovatie / uitbreiding WoZoCo Vreedonk
Locatie:Dordrecht
Omvang:Nieuwbouw van een hospice & de renovatie met een uitbreiding van het WoZoCo Vreedonk
Opdrachtgever:Stichting Het Spectrum
Architect:Architectenbureau Th. J. Lammers
Projectvorm:Bouwteam
Oplevering:Q3 2023
Realisatie Vreedonk Dordrecht
Vreedonk Dordrecht bouwproject ADSR

AAN HET WOORD

“De ervaring leert dat hoe eerder u ons betrekt bij uw vastgoedproject, hoe efficiënter wij het voor u kunnen realiseren.”

Bas Moens
Directeur, ADSR